Top
Phpuniverset logo
 

INDHOLD

Forside

Job annoncer

Tips og Tricks

Konkurrence

Downloads

Dokumenter

PHP bog shop

Forum

Online udviklere


Propelcom

ARTIKLER

CSS

Diverse

E-handel / annoncer

Grafik

Html

Internet

Javascript

Linux

PHP/MySQL

Programmer

Flash

Søgemaskiner

Windows

C / C++


INFO

Information

Annoncering

Kontakt

Start på HTML (3)

Forside Kategori HTML Start på HTML (3)
 

Start på HTML (3)

Nu er endnu en guide fra serien: Start på HTML på banen. I denne omgang skal vi have et par øvelser og snakke lidt om punkt opstilling. Hæng på, for lærerigt bliver det!

Punktopstillinger

Som du garanteret ved findes der to slags punktopstillinger. Der findes en med tal (1,2,3 osv.) og en med prikker. Med hjælp fra HTML kan vi bestemme hvilken punkopstilling vi vil have (altså om det skal være med prikker eller tal) og vi kan bestemme om det skal være firkantede eller runde prikker. Derudover kan man også bestemme om punktopstillingen med tal skal være A, b, c i stedet for 1, 2, 3. Jeg vil nu give et par eksempler på hvordan man laver forskellige punktopstillinger og bagefter beskrive koderne.


<ul type="circle">
<li>Første række</li>
<li>Anden række</li>
</ul>


Beskrivelse: Først starter vi selveste punktopstillingen med ul og hvilken type det skal være. Med ul siger jeg at jeg vil have en punktopstilling med prikker og ikke tal. Med type="circle" gør jeg prikkerne runde. Hvis jeg brugte square ville prikkerne blive firkantede. Li elementerne bruges til de rækker jeg vil have. Som du kan se i eksemplet ovenover bliver første rækker i selve opstillingen altså "Første række". Den sluttes af med </li> og nu kan man så starte en række til med <li></li> hvis man har lyst.

Lad os tage et eksempel til. Nu vil jeg have min punktopstilling med tal:


<ol type="1">
<li>Første række</li>
<li>Anden række</li>
</ol>


Først laver vi ol-elementet der gør punktopstillingen med tal/numre/bogstaver. Derefter skriver vi type="1" og med det, laver den punkterne til tal i rækkefølge. Vi kunne også indsætte a i stedet for 1, og så vil punkterne blive skiftet ud med a, b, c osv. i stedet for tal. Smart, ikke? Prøv!

Øvelser

Nu er det din tur. Du har måske allerede testet de ovenstående koder og andet, og det er bare godt! Du har måske skabt dig et overblik over alt det vi har trænet i HTML serie guidene, ellers er det på tide at få gjort det nu! Nedenunder står der beskrevet et par øvelse som du kan tage, hvis du gerne vil være den helt store HTML-programør!

1. Få dit dokument til at vide at det skal bruges til HTML. Få derefter flettet head og body kommandoen derind. (Husk rækkefølgen)
2. Indsæt i body elementet to tekster. Den første: Velkommen til siden og den skal være med fed, den anden: Håber du vil nyde opholdet den skal være med kursiv. Husk evt. linjeskiftet.
3. Find 3 billeder, indsæt det ene i venstre side, det andet i midten og det 3. til højre.
4. Lav en punktopstilling med prikker med 5 rækker. I den første række skal der stå med understreget: Hej, i de andre må du selv bestemme.
5. Lav en punktopstilling med tal. Der skal være 2 rækker, du må selv bestemme hvad der skal stå i dem, bare ordene er med fed skrift.

Prøv disse øvelser, så du kan blive god til HTML Nu er det bare med at vente til endnu en guide af disse er på banen!Skrevet af: PHP-Jonas | Dato : 2007-09-23 21:3 | Læst : 7118 gange | Print

Din kommentar og karakter til artiklen

Din karakter:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Kommentar:

Log ind for at give en karakter og kommentar.

Kommentarer og karakterer til artiklen

 


10/10

"Jeg er faktisk lidt sur ligenu. At beskylde andre for at kopiere, hvad kopiere jeg?"

PHP-Jonas | 25.11.2007, 12:29

 


10/10

"Jeg tager ikke din kritik relevant. Jeg har intet kopieret. Jeg har skrevet om det emne jeg skulle. Med fine eksempler og resultater. Tag dig ved lære. Desuden skriver jeg ikke korte artikler. Mine andre er fine i længden, og er det ikke dig der lige har skrevet en artikel om alt det her? Er det ikk lidt at kopiere?"

PHP-Jonas | 25.11.2007, 12:27

 


1/10

"Desuden er udledningen såååå meget kopieret."

Zuper-ZtarBang | 13.11.2007, 12:40

 


1/10

"Aaaaaalt for kort, ligesom resten af dine artikler, og giver ikke nok information af samme grund."

Zuper-ZtarBang | 13.11.2007, 12:39

 

Send Artikel/anmeldelse til: phpuni@phpuniverset.dk

Tilbage til oversigt

FORUM

Nyeste forum indlæg :

PHP/Opencart import module

Opencart/php import modul hjælp

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Opdatering af PHP

Vurdering af hjemmeside

Nyeste forum svar :

Vurdering af hjemmeside

Lækkert kontor / kontorfællesskab i Helsingør

Android programmering

Joomla som CMS

Grafik problemer

 

MEDLEM

LOGIN ER IKKE MULIGT, MENS VI LAVER NYT SITE
 

NYHEDSBREV

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder om nye scripts og tips samt om mange andre nye tiltag på Phpuniverset.dk


 

© Copyright 2000 Propelcom Phpuniverset's politik om personlige oplysninger, artikler & Koder Phpuniverset er optimeret til Mozilla 1024 * 768 Phpuniverset version: 3.0 beta
Webhost : Ignesco.dk - android talk & help

Bund