Tilfældig tekst.

 

Har du lagt mærke til sider, hvor teksten skifter for hver gang du går ind på den? Det er det vi skal lave i denne artikel, med et meget simpelt script.


<?php
$besked[1]='Hej med dig';
$besked[2]='Gå med dig';

$random = rand(1, count($besked));
echo "$besked[$random]";
?>


Det var koden, men for at lære noget af artiklen. Skal vi jo også ha' forklaret hvorfor den kommer ud med forskellig tekst.


$besked[1]='Hej med dig';
$besked[2]='Gå med dig';

Her oprettes vores tekst, der tildeles et nummer for hver variabel, så PHP kan vælge mellem numrene. Der kan tilføjes flere beskeder, men så skal du blot huske at skrive $besked[3] $besked[4] osv.


$random = rand(1, count($besked));

Her oprettes vores random funktion. PHP tolker rand( som et autovalg af variabler. Mens count( fortæller PHP at det ikke bare skal være en af variablerne der skal vælges, men at den skal "tælle" dem. Vi starter på 1, som står efter rand(. Hvis du vil starte på variabel nummer 2. Skriver man 2, men så vil nummer 1 ikke komme med, da den starter tællingen fra 2.

Er i med så langt? :)


echo "$besked[$random]";

Udskriver vores tekst på siden, men hvorfor er random inde i []? Jo, PHP skal jo vide at random hører til besked. Det gøres ved at sætte random mellem [].

Håber i får noget ud af den her artikel! Mvh. Blaz / http://blaz.users.whitehat.dkSkrevet af: | Dato : 2004-10-15 20:2 | Læst : 10357 gange