Start på HTML (2)

 

Dette er nummer 2, i guiderne: Start på HTML. Hvis du derfor ikke har læst nummer 1, anbefales det, at du gør det først.

I denne omgang skal vi arbejde med billeder i HTML. Gør dig klar, for spændende og lærerigt bliver det!

Visning af billeder i HTML

Hvis du gerne vil have et billede på dit website, kan du gøre det meget enkelt og hurtigt. Det eneste du skal bruge er et tag, som du kan se her:

 <img src="ditbillede.jpg" /> 


Først starter vi vores tag med < derefter fortæller vi, at vi vil lave noget med et billede og vise det, og der bruger vi img src. Img er en forkortelse af image og betyder billede på dansk. Derefter skriver vi så vores billededs navn og hvilken filtype den er gemt i. Vi slutter tag'et af med />

Nu kan du så sætte billeder ind på dit website. Husk nu at det ovenstående tag sættes i body-elementet.

Hvis du er interesseret i at vide, hvordan man kan sætte billedet forskellige steder på siden (venstre side, i midten eller højre side) så kan skaffe dig den information i dette tag: OBS! Vi indsætter kommandoen align til at styre, hvor billedet skal være.

Vi starter ud med et eksempel:

<img src="ditbillede" align="right" />


I ovenstående eksempel kan du se, vi har puttet align ind i tag'et. Efter align skriver vi så hvor vi vil have billedet til at være. Jeg har skrevet right, som på dansk betyder: Højre. Billedet vil altså blive vist i højre side. Du kan også bruge Left, der på dansk betyder: Venstre og derfor vil billedet blive vist i venstre side. Hvis du derimod indsætter center, får du billedet i midten.

Nu kan du vise billeder frem for andre på dit website! Tillykke :-)Skrevet af: | Dato : 2007-09-08 15:5 | Læst : 7394 gange