Top
Phpuniverset logo
 

INDHOLD

Forside

Script libary

Job annoncer

Tips og Tricks

Konkurrence

Downloads

Dokumenter

PHP bog shop

Forum

Online udviklere


ARTIKLER

CSS

Diverse

E-handel / annoncer

Grafik

Html

Internet

Javascript

Linux

PHP/MySQL

Programmer

Flash

Søgemaskiner

Windows

C / C++


INFO

Information

Annoncering

Kontakt

Forside Forum PHP, mysql Forum

Forum


 

Forum

Ulrik Rasmussen  

Jeg er igang med at lave et skoleprojekt. I den anledning har jeg et forum på en af mine
undersider. Hvor brugerne skriver om deres oplevelser. Jeg vil så gerne have det lavet
sådan at man kan se det der er blevet skrevet på forsiden. (som en slags appetitvækker)
Men man skal stadig ind på undersiden for at skrive sit indlæg.

Er der nogle der ved om dette er muligt?




Dato : 20.08.2010, 14:59

Visninger : 1269

Points : 0

 

Alt er muligt med PHP og JavaScript, hvis du bare gider uddybe det lidt(hvordan samler
indlæg, bruger du et program m.m?)!
Begö




Vol binon gudik e gretik!


Dato : 20.08.2010, 22:39

Kommentar af : Niels  

 


    ERROR_REPORTING(E_ALL);
    ini_set("display_errors", "1");
    include_once("forumlib.inc.php");
       
  if (isset($_POST['forfatter']) && isset($_POST['titel']) && isset($_POST['tekst']))
                                                                      
    { $forfatter =$_POST['forfatter'];
      $titel =$_POST['titel'];
      $tekst =$_POST ['tekst'];
      $nytforslag = TRUE;
      
    }
   else
    { $nytforslag = FALSE;
    }

if ($nytforslag)
{   forum_addentry("svar.txt", $forfatter, $tekst, $titel);
}
$antalvises=forum_read("svar.txt", -3);
$output_forslag="";
while ($ide = forum_fetch_assoc())
{
    $output_forslag .= 
    "<span class=\"ide_forfatter\">{$ide['author']}<span><br />"
    ."<span class=\"ide_overskrift\">{$ide['headline']}<span><br />"
    ."<span class=\"ide_tekst\">{$ide['text']}<span><br />";
}

$output_intro="Der er {$antalvises} nye spørgsmål:<br />";
?>
____________________________

                   <form action="" method="post">
 <P>
 
 Dit navn: <input type="text" name="forfatter" maxlength="30" /><br />
 Emne: <input type="text" name="titel" maxlength="40" /> <br />
 <p> Skriv dit spørgsmål her.</p>
 <textarea name="tekst" rows="4" cols="32"></textarea><br />
 <input type="submit" value="Send dit spørgsmål." />
 </P>   
 </form>
 <p>
 <?php echo $output_intro?>
 <?php echo $output_forslag?>
__________________________

Sådan ser det ud det jeg har. (har fjernet det der ikke er relevant)

Det der ses uvenover er det, der bliver vist på undersiden. Hvor man kan skrive indlæg og
se det der er blevet skrevet.
Jeg vil så gerne have den til at gøre det sådan. at man også kan se indlægne på forsiden
af mit site. (dog ikke kunne skrive indlæg der)

Er det til at forstå eller? :)


Dato : 21.08.2010, 19:07

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Det er delvist til at forstå, hvis bare jeg kendte til disse forum_read() m.m.
funktioner.

Jeg er ikke helt sikker på, hvor data ryger hen. Er det til svar.txt?
Hvor fandt du dette forumlib?


Dato : 22.08.2010, 10:58

Kommentar af : Niels  

 

Det er nogle koder vi har fået af vores lære.
ja, dataen ryger hen til svar.txt


Dato : 22.08.2010, 11:21

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Er du interesseret i det der står i forumlib.inc.php?

Dato : 22.08.2010, 11:32

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Hvorfor bruger du ikke en database i stedet for at administrere det i en tekst fil? 

Hvis du er meget opsat på at bruge din svar.txt. Prøv at lave en ny fil med navnet
read_from_forumFile.php:

<?php
include_once("forumlib.inc.php");         

$antalvises forum_read("svar.txt", -3); 
$output_forslag null
while (
$ide forum_fetch_assoc()) { 
    
$output_forslag .=  
    
"{$ide['author']}\n" 
    
."{$ide['headline']}\n" 
    
."{$ide['text']}\n"
}
print(
"<pre>" $output_forslag);
?>
Viser den indeholdet af svar.txt på en ordentlig måde?


Dato : 22.08.2010, 11:56

Kommentar af : Niels  

 

okay, den fangede jeg ikke helt. 
en fil der hedder read_from...

som indeholder det du skrev: <?php... ?>

og det er bare det?


Dato : 22.08.2010, 12:01

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

okay, den fangede jeg ikke helt. 
en fil der hedder read_from...

som indeholder det du skrev: <?php... ?>

og det er bare det?


Dato : 22.08.2010, 12:02

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

okay, den fangede jeg ikke helt. 
en fil der hedder read_from...

som indeholder det du skrev: <?php... ?>

og det er bare det?


Dato : 22.08.2010, 12:02

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Ja, jeg skal bare se om koden frembringer indholdet af svar.txt. read_from_forumFile.php
er blot et filnavn, du kan kalde den hvad som helst.

Jeg ved ikke om den viser indholdet, men hvis den kode foroven gjorde, vil jeg tro denne
også burde.


Dato : 22.08.2010, 12:04

Kommentar af : Niels  

 

jeg har nu lavet den fil med det indhold som du skrev. 

Der sker ikke rigtig andet end der gjorde før.


Dato : 22.08.2010, 12:08

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Jamen, viste den indholdet af svar.txt, eller var den blank? 

Dato : 22.08.2010, 12:10

Kommentar af : Niels  

 

den viser indholdet af svar.txt

Dato : 22.08.2010, 12:11

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Jamen så er alt godt! Prøv at inkludere dette ind på en test forside:

<?php 
//tilpas denne således stien er korrekt
include_once("forumlib.inc.php");
//tilpas svar.txt således stien er korrekt
$antalvises forum_read("svar.txt", -3);  
$output_forslag null;  
while (
$ide forum_fetch_assoc()) {  
if(
$i 4) {
    
$output_forslag .=   
    
"{$ide['author']}\n"  
    
."{$ide['headline']}\n"  
    
."{$ide['text']}\n";  
$i++;
}

print(
"<pre>" $output_forslag); 
?>

Hvad sker der?


Dato : 22.08.2010, 12:16

Kommentar af : Niels  

 

Hvor siger du jeg skal skrive det?

Dato : 22.08.2010, 12:18

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Du kan bare skrive det i den gamle fil(read_from_forumFile.php)

Dato : 22.08.2010, 12:18

Kommentar af : Niels  

 

ok. det er nu inkluderet i read_forum...  og der sker det samme som før?

Dato : 22.08.2010, 12:21

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Det samme, men hvor meget tekst er der? Er det for meget til en appetitvækker?

Dato : 22.08.2010, 12:22

Kommentar af : Niels  

 

Har du et link, hvor jeg kan se output?

Dato : 22.08.2010, 12:22

Kommentar af : Niels  

 

Det står bare det som er i svar.txt.

Dato : 22.08.2010, 12:23

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

http://ulras1.monline.dk/eksamen2/forum.php

(ved godt det ikke lige er verdens smukkeste site. :)hehe )


Dato : 22.08.2010, 12:24

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Jamen hvor meget tekst står der? Har du ikke et link?

Dato : 22.08.2010, 12:24

Kommentar af : Niels  

 

ups undskyld

Dato : 22.08.2010, 12:24

Kommentar af : Niels  

 

Men hvordan har du tænkt dig at lave en appetitvækker, når der kun er to linjer i filen?

Den nuværende kode skulle gerne vise tre spørgsmål og stop.


Dato : 22.08.2010, 12:28

Kommentar af : Niels  

 

Prøv at tilføje lidt mere til svar.txt, viser den nu kun en del af indholdet?

Dato : 22.08.2010, 12:29

Kommentar af : Niels  

 

altså den viser de 3 nyeste indlæg fra svar.txt. 
Dem vil jeg gerne have til at gøre således at man også kan se dem på forsiden.
Man skal ikke kunne skrive indlæg på forsiden, bare læse de 3 seneste indlæg.


Dato : 22.08.2010, 12:32

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Godt, den viser de tre nyeste. Prøv lige at tilføje lidt mere til svar.txt. Prøv derefter
at tilføje den samme kode til forsiden. Husk at tilpasse stien.


Dato : 22.08.2010, 12:35

Kommentar af : Niels  

 

har tilføjet et par indlæg. 

er det denne kode du mener?

<?php 
//tilpas denne således stien er korrekt
include_once("forumlib.inc.php");
//tilpas svar.txt således stien er korrekt
$antalvises forum_read("svar.txt", -3);  
$output_forslag null;  
while (
$ide forum_fetch_assoc()) {  
if(
$i 4) {
    
$output_forslag .=   
    
"{$ide['author']}\n"  
    
."{$ide['headline']}\n"  
    
."{$ide['text']}\n";  
$i++;
}

print(
"<pre>" $output_forslag); 
?> 

tilpasse stien?


Dato : 22.08.2010, 12:37

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

i deit tilfælde behøver du ikke ændre noget ved stien

Dato : 22.08.2010, 12:37

Kommentar af : Niels  

 

deit -> dit 
ja det er dén kode


Dato : 22.08.2010, 12:37

Kommentar af : Niels  

 

Husk at ændre inde.html til index.php!

Dato : 22.08.2010, 12:38

Kommentar af : Niels  

 

ok, jeg har nu skrevet den kode ind på forsiden.

og den siger: (" . $output_forslag); ?>)  der hvor jeg skrev den ind.


Dato : 22.08.2010, 12:39

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Ja, men vist ikke længere

Dato : 22.08.2010, 12:41

Kommentar af : Niels  

 

ja, det er selvfølgelig rigtigt :P .php plejer at hjælpe. hehe

nu viser den de 3 nyeste på forsiden :) perfekt :)skal så bare styles lidt.

Ved du så til gengæld hvordan man for lavet mellemrum imellem de forskellige indlæg så det
ikke bare står ud i en lang kører?


Dato : 22.08.2010, 12:42

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Hvad med dette?
<?php  
 
include_once("forumlib.inc.php"); 
 
$antalvises forum_read("svar.txt", -3);   
$output_forslag null;   
while (
$ide forum_fetch_assoc()) {   
if(
$i 4) { 
    
$output_forslag .=    
    
"<div style="margin:4px;border-bottom:1px #666 solid"><b>{$ide['author']}</b> - "   
    
."{$ide['headline']}<br />"   
    
."{$ide['text']}</div>\n\n";   
$i++; 

}  
print(
$output_forslag);  
?> 


Dato : 22.08.2010, 12:45

Kommentar af : Niels  

 

Åh nej, jeg lavede en fejl prøv dette:
<?php   
  
include_once("forumlib.inc.php");  
  
$antalvises forum_read("svar.txt", -3);    
$output_forslag null;    
while (
$ide forum_fetch_assoc()) {    
if(
$i 4) {  
    
$output_forslag .=     
    
"<div style='margin:4px;border-bottom:1px #666 solid'><b>{$ide['author']}</b> - "    
    
."{$ide['headline']}<br />"    
    
."{$ide['text']}</div>\n\n";    
$i++;  
}  
}   
print(
$output_forslag);   
?> 


Dato : 22.08.2010, 12:46

Kommentar af : Niels  

 

den siger at der en en fejl i linjen: 
"<div style="margin:4px;border-bottom:1px #666 solid"><b>{$ide['author']}</b> - "


Dato : 22.08.2010, 12:47

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Der er der også prøv med 
"<div style='margin:4px;border-bottom:1px #666 solid'><b>{$ide['author']}</b> - "    


Dato : 22.08.2010, 12:49

Kommentar af : Niels  

 

der -> det

Dato : 22.08.2010, 12:49

Kommentar af : Niels  

 

nu ser det således ud: http://ulras1.monline.dk/eksamen2/

Dato : 22.08.2010, 12:50

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Ja, nu er det vel bare et spørgsmål om styling. PRøv at sætte width til 300px m.m. 

Dato : 22.08.2010, 12:51

Kommentar af : Niels  

 

jep :) http://ulras1.monline.dk/eksamen2/

nu skal jeg bare style det sidste :)

super lækkert :D mange tak :)


Dato : 22.08.2010, 12:54

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Prøv at bruge:
"<div style='margin:4px;border-bottom:1px #666 solid;width:300px'><b>{$ide['author']}</b>
- "  


Dato : 22.08.2010, 12:54

Kommentar af : Niels  

 

Husk at markere som besvaret

Dato : 22.08.2010, 12:57

Kommentar af : Niels  

 

hvor gør man det?

Dato : 22.08.2010, 13:02

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Lige herunder ved Godkend svar: navn <godkendt>

Dato : 22.08.2010, 13:04

Kommentar af : Niels  

 

Lige over teksten "Skriv indlæg:"

Dato : 22.08.2010, 13:05

Kommentar af : Niels  

 

det er ikke noget over skriv indlæg.

Dato : 22.08.2010, 13:07

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

Så se her: http://itdum.com/billeder/bb.jpg

Dato : 22.08.2010, 13:09

Kommentar af : Niels  

 

Står det ikke hos dig?

Dato : 22.08.2010, 13:09

Kommentar af : Niels  

 

nej det gør der ikke. kan det eventuelt være fordi du har skrevet som kommentar og ikke
svar?


Dato : 22.08.2010, 13:10

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

måske jeg prøver lige

Dato : 22.08.2010, 13:11

Godkendt svar af : Niels  

 

lige præcis :)

Dato : 22.08.2010, 13:12

Kommentar af : Ulrik Rasmussen  

 

godt tænkt

Dato : 22.08.2010, 13:12

Kommentar af : Niels  




Login for at skrive et indlæg :



   Brugernavn

Password
 

+ Opret en ny Bruger, Klik her

+ Glemt brugernavn/password

 

Send Artikel/anmeldelse til: phpuni@phpuniverset.dk

Tilbage til oversigt

© Copyright 2000 Propelcom Phpuniverset's politik om personlige oplysninger, artikler & Koder Phpuniverset er optimeret til Mozilla 1024 * 768 Phpuniverset version: 3.0 beta
Webhost : Ignesco.dk

Bund