Top
Phpuniverset logo
 

INDHOLD

Forside

Script libary

Job annoncer

Tips og Tricks

Konkurrence

Downloads

Dokumenter

PHP bog shop

Forum

Online udviklere


ARTIKLER

CSS

Diverse

E-handel / annoncer

Grafik

Html

Internet

Javascript

Linux

PHP/MySQL

Programmer

Flash

Søgemaskiner

Windows

C / C++


INFO

Information

Annoncering

Kontakt

Forside Forum PHP, mysql Billed dimensioner!

Billed dimensioner!


 

Billed dimensioner!

slettet  

Hej allesammen,

Nu har jeg virkelig brug for hjælp! Kører dette simple lille php script for at hente
billeder i en mappe og eksponere dem på min hjemmeside.

Jeg har midlertidig siddet og rodet meget med udsendet af outputtet, men det vil ikke helt
makke ret.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at få outputtet til at blive sat ind i en ramme border
2, height=75 width= 100, hvor billederne så selv tilpasser/scalere sig ud fra de
oprindelig?

Problemet er størst ved billeder taget på højkant! da disse her blot bliver trykket
sammen!

Koden er:


<TD vAlign=top align=left width=450><?
$p 
opendir("images/SmaaMalerier/");
$count "0";
echo 
"<table width='450px' cellspacing='10'>";
echo 
"<tr>";
while(
$filnavn readdir($p)){
if(
$filnavn != "." && $filnavn != ".."){
$count++;
echo 
"<td align='center' width='33%'>";
?>
<a href="/images/SmaaMalerier/<?=$filnavn;?>" title="Se billedet"><img
src="/images/SmaaMalerier/<?=$filnavn;?>" height="75px" width="100px" style="border: 2px
#000000 solid;"></a><br><br>
<?
echo "</td>";
if(
is_int($count/4)){echo "</tr><tr>";}
}
}


På forhånd tak...



Dato : 02.10.2007, 21:55

Visninger : 2007

Points : 100

 

Se eventuelt problemstilling på siden:

http://www.jorden-rundt.eu/Bargentina.php

Siden er stadig under udvikling.

Mvh Michael Klint Andersen


Dato : 02.10.2007, 22:54

Kommentar af : slettet  

 

Se eventuelt problemstilling på siden:

http://www.jorden-rundt.eu/Bargentina.php

Siden er stadig under udvikling.

Mvh Michael Klint Andersen


Dato : 02.10.2007, 23:05

Kommentar af : slettet  

 

Hej Michael Klint Andersen,

Jeg har ikke testet dette, men skulle være muligt :)

<TD vAlign=top align=left width=450>
<?php 
    $p 
opendir("images/SmaaMalerier/");
    
$count "0";
        echo 
"<table width='450px' cellspacing='10'>";
        echo 
"<tr>";
        while(
$filnavn readdir($p)){
        if(
$filnavn != "." && $filnavn != ".."){
            
$count++;
            echo 
"<td align='center' width='33%'>";

            list(
$width_orig$height_orig) =
getimagesize($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/images/SmaaMalerier/'.$filnavn); // Orginal
højde/bredde
            
// Ny højde/bredde
            
$_width        100// Maks bredde på 100 pixel
            
$_height    round(($height_orig/$width_orig)*$_width); // Udregen selv højde, runder op
til helt tal

?>
            <a href="/images/SmaaMalerier/<?=$filnavn;?>" title="Se billedet"><img
src="/images/SmaaMalerier/<?=$filnavn;?>" height="<?=$_height;?>px"
width="<?=$_width;?>px" style="border: 2px #000000 solid;"></a><br><br>
<?
            
echo "</td>";
            if(
is_int($count/4))
            {
                echo 
"</tr><tr>";
            }
        }
    }
?>


Dato : 20.10.2007, 13:53

Godkendt svar af : Andreas Krohn  

 

Hej Andreas,

Tak for dit svar, scriptet virker, men midlertidig generere det stadig billederne med
forskellige str.

Det jeg gerne vil have er at billederne sættes ind i en tabel h=75 w=100 og så bliver
skaleret til at passe i disse. Dvs. at alle boksene hedder h=75 w=100 og billederne så
tilpasser h og w inde i boksene så de bibeholder propertionerne.

Håber du forstår hvad jeg mener, hvis du vil give den endnu et skud :o)


Dato : 22.10.2007, 01:13

Kommentar af : slettet  

 

Hej Michael,

Du må lige selv tilpasse det til dit script,
men tror faktisk dette er løsningen :)

<?php 

    
// $img = "http://www.jorden-rundt.eu/images/SmaaMalerier/Pic9.jpg";
    
$img "http://www.jorden-rundt.eu/images/SmaaMalerier/HPIM0464.JPG-for-web-normal.jpg";
    list(
$width$height) = getimagesize($img); // Orginal højde/bredde
    
    
$max_width 100;
    
$max_height 75;

    
$new_width round(($width/$height)*$max_height);
    
$new_height $max_height// 

    
echo '<img src="'.$img.'" alt="" width="'.$new_width.'" height="'.$new_height.'"
border="0" />'
;
?>


Dato : 22.10.2007, 22:32

skrevet af : Gæst  

 

Blev vist lige logget af, men det er altså mig som har skrevet det :)

<?php 

    
// $img = "http://www.jorden-rundt.eu/images/SmaaMalerier/Pic9.jpg";
    
$img "http://www.jorden-rundt.eu/images/SmaaMalerier/HPIM0464.JPG-for-web-normal.jpg";
    list(
$width$height) = getimagesize($img); // Orginal højde/bredde
    
    
$max_width 100;
    
$max_height 75;

    
$new_width round(($width/$height)*$max_height);
    
$new_height $max_height// 

    
echo '<img src="'.$img.'" alt="" width="'.$new_width.'" height="'.$new_height.'"
border="0" />'
;
?>


Dato : 22.10.2007, 22:33

Godkendt svar af : Andreas Krohn  

 

Lige rettet det lidt til :)

<?php 

    
//$img = "http://www.jorden-rundt.eu/images/SmaaMalerier/Pic9.jpg";
    //$img =
"http://www.jorden-rundt.eu/images/SmaaMalerier/HPIM0464.JPG-for-web-normal.jpg";
    
$img "http://www.bioneural.net/docs/koru_1280x800.jpg";
    list(
$width$height) = getimagesize($img); // Orginal højde/bredde
    
    
$max_width 100;
    
$max_height 75;

    
// Thumbnail skalleret til at have en maks højde på 75
    
$new_width round(($width/$height)*$max_height); 
    
$new_height $max_height;

    if(
$new_width $max_width) { // Hvis billedet er større end max bredde, skallere igen
        
        
$temp_width $new_width;
        
$temp_height $new_height;
        
        
$new_width $max_width;
        
$new_height round(($temp_height/$temp_width)*$max_width);
    }

    echo 
'<img src="'.$img.'" alt="" width="'.$new_width.'" height="'.$new_height.'"
border="0" />'
;
?>


Dato : 22.10.2007, 22:47

Kommentar af : Andreas Krohn  




Login for at skrive et indlæg :



   Brugernavn

Password
 

+ Opret en ny Bruger, Klik her

+ Glemt brugernavn/password

 

Send Artikel/anmeldelse til: phpuni@phpuniverset.dk

Tilbage til oversigt

© Copyright 2000 Propelcom Phpuniverset's politik om personlige oplysninger, artikler & Koder Phpuniverset er optimeret til Mozilla 1024 * 768 Phpuniverset version: 3.0 beta
Webhost : Ignesco.dk

Bund